Jedz z głową
Kurczak Zagrodowy – jedzmy na zdrowie!
Kurczak jest chętnie kupowanym przez Polaków mięsem – zjadamy go rocznie aż 29 kg na osobę.
Mleko – mity kontra rzetelne rekomendacje
Kwestia spożywania mleka od lat budzi sporo kontrowersji. Z jednej strony słyszymy hasło „Pij mleko!
Wiosenna zapiekanka z wołowiną
Wiosną do życia budzi się nie tylko przyroda. Kolorowe owoce i warzywa poruszają zmysły, dlatego coraz częściej mamy ochotę na kulinarne eksperymenty. Marka Gosia podpowiada, jak w prosty sposób przygotować efektowną i wyśmienitą zapiekankę w zupełnie nowej odsłonie.
Ekologiczne WorldFood Warsaw
W 2017 roku wartość rynku żywności ekologicznej w Polsce może przekroczyć 1 miliard złotych. Nic dziwnego, że strefa EcoFood oraz liczne panele dyskusyjne i konferencje poświęcone tej tematyce odbywające się podczas targów WorldFood Warsaw budziły duże zainteresowanie odwiedzających.
Nadchodzą nowe supermoce
Super żywność, która potrafi zneutralizować skutki niewłaściwego trybu życia jest coraz bardziej popularna. Połączona z odpowiednią dietą i aktywnością fizyczną pomaga zadbać o zdrowie, dobre samopoczucie oraz szczupłą sylwetkę.